Ekonomi

İçişleri Bakanı Soylu: İmamoğlu’nu açığa alma hakkım var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Programın başında Dünya Kupası finaline değinen Soylu, Türk polisinin Katar’daki organizasyonda da görev aldığını hatırlattı. Soylu, “Çok başarılı bir iş çıkardılar. Biz vicdanımız rahat çıktık. Pek çok ülkenin destekçisinin olduğu bir noktada, birçok ülkenin polisiyle bu görevi yapmak kolay olmadı. Yavaş yavaş arkadaşlarımız geri dönüyor. dedi Soylu. dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik hakaret davasında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının sorulması üzerine Soylu, kararın pozitif hukuk açısından doğru olduğunu söyledi.

İmamoğlu’nun seçimlerin ardından Avrupa’ya gittiği bir toplantıda Türkiye’den şikayetçi olduğunu anlatan Soylu, şöyle devam etti:

“Avrupa’da Türkiye’den şikayet etmenin doğru olmadığını da söyledim. Dünyaya hangi siyasi parti giderse gitsin Türkiye’den şikayet etmesinler. Biz kendi sorunlarımızı kendi içimizde çözeriz. Kimse gelip bize muhalefetinden şikayet etmez. Ben de bir konuşmamda ‘Avrupa’dan şikayet eden ahmak Türkiye’ demiştim. Dedim.Bir süre sonra bana sonra cevap veriyor.Seçimin iptal edilmesi sorunu benim için sorun değil.Ben İçişleri Bakanıyım.Seçimi iptal eden Yüksek Seçim Kurulu’dur” dedi.

“Mahkemeye hakaret edemezsiniz”

Kararın eleştirilebileceğini ancak hakaret edilemeyeceğini belirten Soylu, açılan davanın kamu davası olduğunu hatırlattı.

​Duruşmanın ardından “Süleyman Soylu’ya bu sözü söyledik.” Arandığını kaydeden Soylu, olayın 4 Kasım 2019’da yaşandığını ancak karşı tarafın 13 Mayıs 2022’de kendisine hakaret davası açtığını belirtti.

Olayın tarafı olmadığını vurgulayan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Pozitif hukuk açısından bu karar doğru bir karardır. Anayasa yargıya müdahale edilemeyeceğini açıkça belirtmektedir. Bu benim için de, Adalet Bakanı için de geçerli. Bu mahkemelerin etrafına insanlar yığıldı. Sizler bir mahkeme yapılırken mahkeme çevresinin toplanma yeri ile doldurulduğunu gördük mahkemeyi baskı yapacak şekilde mahkeme etrafındaki reklam panolarını doldurdular mahkeme kararlarına da itiraz edebiliriz. Mahkeme kararları eleştirilebilir ama mahkemeye hakaret edemezsiniz.Siyasi olarak doğru bu dersen yanılıyorsun.Hukuk devletinde söylenebilecek en zayıf sözdür.Siyasi meselelerle uğraşan yargı nereye gelsin? ‘HDP kapatılmasın’ gerçek bir siyasi karar değil… Son 5 yılda teslim olup ikna ile gelen örgütlü sayısı 1250’nin üzerinde. dan terör örgütüne gitti e HDP binası.’ diyor. Bundan başka bir şey var mı?

Kararın ardından İBB’ye kayyum atanmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Soylu, Anayasa’nın kendisine terör ve görevden doğan suçlar için kayyum atama yetkisi verdiğini anlattı.

“Açıklanmaya hakkım var”

Soylu, yargılamanın “hakaret” suçundan yapılması nedeniyle İBB Başkanı’nın kayyum statüsünün bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Burada İBB Başkanını görevden alma yetkim yok. Belediye başkanı başka bir suç işlemişse onu görevden alma yetkim de yok. İtiraz ve Yargıtay uygun görürse başka bir süreç var. “Askıya alma kararı başka, görevden ayrılma kararı başka. Ara verildiğinde Vali, İBB Meclisi’ni bir hafta 10 gün içinde göreve çağırır. Vekaleten seçerler.”

İtiraz ve Yargıtay’ın uygun görmesi halinde açığa alınıp alınmayacağı sorusuna Soylu, “Kabul edeceğim, yapacak başka bir şeyim yok. Bugüne kadar bütün uygulamalarımız böyleydi. kamu görevlisi olamayacak duruma geleceğim.Yaptığım her işleme itiraz etmenin bir yolu var.Devletin bir takım kuralları var.. Tüketim, kurallar dizininde yürüyor.” dedi.

“ABD terör örgütüne tarihinin en büyük desteğini veriyor”

İçişleri Bakanı olarak hükümetin aldığı kararları ve parti politikalarını uygulamakla yükümlü olduğunu anlatan Soylu, şunları kaydetti:

“Devlet politikaları çerçevesinde terörle uğraşıyorum. Tek başıma yapmıyorum. Mardin’e 3 milyon turist geldi. Mardin’deki eski konutlar butik otele dönüştürülüyor. Artuklu Üniversitesi var, Tunceli Üniversitesi var. Hakkari 2016, 2017, 2018 ve 2019’da fakültesine sıfır, 2020’de 4, 2021’de 19, 2022’de 26 öğrenci kazandırdı. ‘Terörü kaynağında yok edeceksiniz.’ Söz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür, bunu yapıyoruz, yerinde çaba gösteriliyor, Cumhuriyet tarihinin en uyumlu dönemidir.

ABD terör örgütüne tarihinin en büyük desteğini veriyor. PYD, Senato’dan son 3 yılda 2.3 milyar dolar topladı. PYD terör örgütü değil mi? Almanya ‘PYD, PKK’nın Suriye koludur ve bir terör örgütüdür.’ diyor. ABD neden Almanya’da PYD’yi terör örgütü olarak görmüyor? Neden yardımcı oluyor? FETÖ’yü kim besliyor? ABD destekliyor. FETÖ’den vazgeçen onlarca ülke var. ABD neden ilgileniyor?

“Siyasi yasakla karşılaşınca insan üzülmez mi?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İmamoğlu davasının ardından yaşanan gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kumpas kurulduğunu hatırlatarak, Soylu’ya bu konudaki görüşlerinin sorulduğu ve şunları söyledi:

“Devlet beyefendisi aslında konuyu çok net ortaya koymuş. Partide parti yok. İki üç puan olur mu? Herkes çıldırmış, Cumhurbaşkanlığı balosu kime gidecek? Birileri ABD ile masa kurmaya çalışıyor, kimi Avrupa ile masa kuruyor, kimi 90’ların video konferans yöntemini kullanıyor, arabanın vitesi bozuk, nereye gittiği belli değil, Ankara Belediye Başkanı ‘Ben aday değilim.’ söyleyemez. İBB Başkanı’nın yapmadığı şey kalmadı. Onlarla yarışan bir Başkan var. O akşam partinin lideri Almanya’da. Başka bir partinin Genel Liderini kucaklama anı. Siyasi yasaklarla karşılaşınca insan üzülmez mi? İstanbul seçimlerini kaybettiğimizde üzüldüm, ağladım. Siyasetten men edilecekler, birbirlerine sarılacaklar, çakacaklar. Böyle sululuk, böyle anlayış olabilir mi?”

“Türkiye’nin en inançsız siyasetçisidir, sırtını dönen yanar”

İY Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İmamoğlu’nun kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararına benzettiğini hatırlatan Soylu, şunları söyledi:

“Meral Hanım’ı çok iyi tanırım. Siyasi müktesebatı bu işlere yetmez. Bugün Kılıçdaroğlu’na sorun Meral Akşener için ne diyecek? Tansu Hanım da öyle yaptı. MHP onu çok önemli bir yere yerleştirdi. Ne yaptığı ortada.Siyasi bir partiyi işgal ediyor”Meral Akşener Türkiye’nin en özgüvensiz siyasetçisidir, sırtı ağrır. Meral Akşener biraz siyasi nezaket gösterseydi, biraz siyasi bilgisi olsaydı o akşam oraya gitmezdi.”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne böyle bir iftira atılabilir mi?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 2023 bütçe görüşmelerini değerlendirmesinin istenmesi üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Ana muhalefet genel başkanı uyuşturucu parasıyla cari açığı kapatıyoruz demesi ne anlama geliyor? Ben tek başıma uyuşturucuyla mı uğraşıyorum? Bu devletin polisi, jandarması, Mehmetçiği ne yapıyor? Bunu birlikte yapın, hepsi bu kadar mı?Bir devlet, ana muhalefet lideri tarafından mı?Bununla itham ediliyor mu?İspatla deseniz de umurunda değil.İçişleri Bakanlığında biz mi onurumuzu bulduk?Kim kabul eder? Peki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne böyle bir iftira atılır mı, evet, ‘İspat etmeyen şerefsizdir’. Dedim Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Bunların her biri kurgulanmış iftiralardır. Türkiye Cumhuriyeti’ne iftira atanlar ispat etmek zorundadır.”

Meclisin hesap sorma yeri olduğunu belirten Soylu, “Oraya çıkıp hakaret ve iftira atmak yanlış mı? Bütçe konuşmamıza kitapçık attılar, bu yanlış bir şey mi?” diye sordu.

Soylu, Cumhuriyet döneminin ilklerinin narkotikle mücadelede yapıldığını anlatarak operasyonların detaylarını anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na FETÖ ile ilgili sorular soran Soylu, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün talebi üzerine CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’i aday gösterdiğini ve milletvekilliği yolunun açıldığını söyledi.

“300 yıl sonra ilk kez Batı’yı yakaladık”

Türkiye’nin savunma sanayiindeki kırılma noktasına değinen Soylu, şunları kaydetti:

“Türkiye bugün bağımsızlığını ilan eden bir ülke haline geldi. Bugün 20. yüzyılda altyapısındaki eksiklikleri tamamladı. 21. yüzyılın altyapısını tamamladı. Batı’yı ilk kez bu şekilde yakaladık. 300 yıldır aradaki fark ilk kez kapanıyor. Savunma sanayinde ilk kez kendi yeteneklerimizi ortaya koyuyoruz. Amanoslar. Şu anda tek bir terörist yok” dedi.

Soylu, İBB’ye alınanlar ile FETÖ’den DHKP/C’ye kadar terör örgütleriyle irtibatı bulunanlara ilişkin tutanakların savcılığa gönderildiğini söyledi.

Organize suç örgütleri ve uluslararası mafya liderlerine yönelik ciddi operasyonlar yapıldığını anlatan Soylu, “Bulgaristan’dan 7 mafyacı yakaladık. Uluslararası alanda en az 15-16 tane yakaladık. Sanmasınlar Türkiye’yi suçlu. rahat ayakta durabilecekleri bir merkez.Sırbistan’dan Vukotic adlı adam 16-17.Karadağ’a gidiyor 4-5 ay orada kalıyor.Sahte pasaport alıp estetik yaptırıyor.Sonra Türkiye’ye gelip öldürülüyor. 2-3 benzer olay var.” ifadeleri kullandı.

“İstanbul’daki en fazla Suriyeli sayısı 600-650 bin”

Soylu, göçmenlik sorununa ilişkin sorular üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’deki göç sorunuyla ilgili söylenebilecek en kritik söz şudur: Göç sorunu bitmeyecek. Afganistan, Pakistan, Afrika, Irak, Libya… Düzelecek mi? Göçün sebepleri var. Vekalet savaşları, Yoksulluk, eğitim, sağlık, yemek, iç savaşlar… Bu insanlar kalkıp binlerce kilometre yürüyorlar, nereye yürüyorlar, bu bitmeyecek, biz nasıl bir tavır alalım, 10 yıl önce Türkiye’de hudut duvarı var mıydı? Türkiye’de artık 1090 kilometre duvar var Gece görüş kameramız var 341 optik optik kulemiz var Göç sınır güvenlik sorunu değil göç kaynağında çözülür Avrupa Yunanistan’a çelik kafes ol öldür diyor Kapıma gelmesin diye bana.Tabii ki sınırlarımızda tedbir alıyoruz.İdlib’de Cumhurbaşkanımız ‘Briket ev yapacağız’ dedi.İdlib’e briket ev yapmasaydık keşke. 4 milyon Suriyeli Türkiye’ye göç edecek, 223 bin 881 kişiye şehir hakkı verilecek zenship. Bunların 126 bin 786’sı yetişkin ve oy kullanacak. Gerisi çocuklar. Ahıska Türklerine son 5 yılda 110 bin 66 transfer oldu. İBB Başkanı ‘İstanbul’da 2 milyon Suriyeli var.’ dedi. 50 polis memurun var. İstanbul’da 50 bin polisimiz var. Göç İdaresi’nde çalışan yüzlerce arkadaşımız var. 2 milyon rakamını nereden buluyorsunuz? İstanbul’daki maksimum Suriyeli sayısı 600-650 bin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Cevizli Escort
Battalgazi Escort
Turgut Özal Escort
Eğitim Escort
Hadımköy Escort
Pınartepe Escort
Tatlısu Escort
Atatürk Escort
Katipmustafa Çelebi Escort
Kültür Escort
Balabanağa Escort
Sümer Escort
Cumhuriyet Escort
İshaklı Escort
Nuripaşa Escort
Ulupelit Escort
Kemalpaşa Escort
Cevizlik Escort
Şenlikköy Escort
Karacaköy Escort
Kordonboyu Escort
Çağlayan Escort
Küçük Sinekli Escort
Necip Fazıl Escort
Boyalık Escort
Akbaba Escort
Kireçburnu Escort
Gülbahar Escort
Adnan Menderes Escort
Baltalimanı Escort
Hüseyinli Escort
Telsiz Escort
Avrupa Yakası Escort
Pınar Escort
Bahçelievler Escort
Göçe Escort
Taşdelen Escort
Nine Hatun Escort
Teke Escort
Çınar Escort
Sultaniye Escort
Esenyurt Escort
Emin Sinan Escort
Postane Escort